Bib Vorst is de Nederlandstalige bibliotheek van de gemeente Vorst. 

De bibliotheek is een open huis, gericht op Nederlandstaligen én anderstaligen die Nederlands willen leren en houden van lezen, voorlezen, bijleren en/of films bekijken, of die graag op een rustige plek een pc zoeken om te werken of informatie op te zoeken. 

De collectie en het activiteitenaanbod wordt voor en door gebruikers uitgebouwd. Omdat het aantal Vorstse ketjes groeit, bestaat iets meer dan de helft van de volledige collectie uit boeken en films voor de leeftijdscategorie 0-14 jaar. In gezellige, knusse hoekjes vind je knisper- en snoezelboekjes, prentenboeken, strips, eerste leesboeken, spannende verhalen, gezellige kinder- en familiefilms, weetjesboeken en een aparte collectie voor adolescenten.

Bij de jeugdactiviteiten staat leesplezier centraal. De volwassenenafdeling bestaat uit een ruime afdeling met de nieuwste romans en films, met non-fictie boeken rond zelfontplooiing en opvoeding en een doe-het-zelf-hoek over upcycling, koken en knutselen. 

Dagelijks zet de bibliotheekploeg zich, samen met gemotiveerde vrijwilligers, in voor een kwalitatieve dienstverlening op maat van de gebruikers. Het personeel is in dienst van de Gemeente Vorst en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Bib Vorst maakt deel uit van:

  • Gemeente Vorst - Dienst Nederlandstalige aangelegenheden
  • Lokaal Cultuurbeleid Vorst - Lokaal Cultuurbeleidsplan 2014-2019 en Voortgangsrapport Lokaal Cultuurbeleid 2017-2018  
  • Brede School Vorst - Actieplan Brede School 2018-2019
  • Netwerk van Nederlandstalige bibliotheken Brussel / OBiB