Bib Vorst is de Nederlandstalige bibliotheek van de gemeente Vorst.

De bibliotheek is een open huis, gericht op Nederlandstaligen én anderstaligen die Nederlands willen leren en houden van lezen, voorlezen, bijleren en/of films bekijken, of die op zoek zijn naar een rustige plek om te werken of informatie op te zoeken. De collectie en het activiteitenaanbod wordt voor en door gebruikers uitgebouwd en stelt taal- en leerplezier centraal.

Omdat het aantal Vorstse ketjes groeit, bestaat iets meer dan de helft van de volledige collectie uit boeken en films voor de leeftijdscategorie 0-14 jaar. In gezellige, knusse hoekjes vind je knisper- en snoezelboekjes, prentenboeken, strips, eerste leesboeken, spannende verhalen, gezellige kinder- en familiefilms, weetjesboeken en een aparte collectie voor adolescenten.

De volwassenenafdeling bestaat uit een ruime afdeling met de nieuwste romans en films, met non-fictie boeken rond zelfontplooiing en opvoeding en een doe-het-zelf-hoek over upcycling, koken en knutselen.

Dagelijks zet de bibliotheekploeg zich, samen met gemotiveerde vrijwilligers, in voor een kwalitatieve dienstverlening op maat van de gebruikers. Het personeel is in dienst van de Gemeente Vorst en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Bib Vorst maakt deel uit van: