Boek Nederlands

De Heks van Al het Kwaad

Thea Stilton (auteur), Silvia Bigolin (illustrator), Adriane Lam (illustrator)

De Heks van Al het Kwaad

Thea Stilton (auteur), Silvia Bigolin (illustrator), Adriane Lam (illustrator)
  • Vanaf 9-11 jaar
In de reeks:
De vijf Prinsessen van Fantasia nemen het op tegen de opperheks Nomenziona om een eind te maken aan haar allesverwoestende magische krachten. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
De Heks van Al het Kwaad
Andere titel
Nomenziona, de Heks van Al het Kwaad
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Silvia Bigolin Adriane Lam
Vertaler
Manon Smits Pieter Van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Strega delle streghe
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2017
268 p., [16] p. pl. : ill.
Aantekening
Uitgave is gebaseerd op het originele idee van Elisabetta Dami De pagina's platen zijn het "Heksenboek" van de Heks van Al het Kwaad en bevatten tekst en illustraties
ISBN
9789085923909 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

In dit zevende en laatste deel van ‘De Heksen van Fantasia’* nemen de vijf Prinsessen van Fantasia het op tegen de opperheks Nomenziona om eens en voor altijd een eind te maken aan haar allesverwoestende magische krachten. Hierbij krijgen ze steun van de Prins zonder Naam en zijn vader, de Oude Koning. Spannend verhaal, geschreven in een plechtige stijl, met veel ruimte voor dialogen. De vertaling leest soepel. Voorkennis van de figuren en avonturen vergemakkelijkt het lezen. Het boek is zeer mooi vormgegeven: de hoeken van de bladzijden zijn versierd, de vele illustraties doen aan Japanse tekenfilms denken. Midden in het boek is een aantal gekleurde pagina's opgenomen met informatie over de heks uit de titel. Voor liefhebbers van fantasie en spanning vanaf ca. 10 jaar.