Boek
Nederlands

De 18 wetten van de menselijke natuur

Robert Greene (auteur)
+1
De 18 wetten van de menselijke natuur
×
De 18 wetten van de menselijke natuur De 18 wetten van de menselijke natuur

De 18 wetten van de menselijke natuur

Analyse van menselijk gedrag aan de hand van levens van historische personen.
Titel
De 18 wetten van de menselijke natuur
Andere titel
De achttien wetten van de menselijke natuur
Auteur
Robert Greene 1959-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The laws of human nature
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2020
623 p.
ISBN
9789029093644 (paperback)

Besprekingen

De Amerikaanse auteur Robert Greene wijst erop dat we er achter moeten zien te komen welke wortels aan het menselijk gedrag ten grondslag liggen die ons welzijn beïnvloeden. Een publicatie om de verschillende kenmerken van de menselijke natuur te leren kennen. Alle achttien hoofdstukken (zoals over narcisme, sociale rollen, dwangmatigheid, verdringing, afgunst en agressie) beginnen met een korte uitleg van een wet, incidenten in de levensgeschiedenis van beroemde historische figuren waarvan een diepgaande analyse gemaakt wordt en die een licht werpt op lessen en mislukkingen. Op het einde van elk hoofdstuk krijgt het verhaal de dimensies van interpretatie ervan, inzicht in en begrip voor het gebeurde en sleutels tot de menselijke natuur. Deze publicatie motiveert de lezers enorm lessen te trekken uit de succesvolle figuren uit het verleden. Er zijn een literatuurlijst en register. De bijzondere hoogtepunten van dit zeer informatieve, prachtig geschreven, waardevolle werk zijn de histo…Lees verder

Over Robert Greene

Robert Greene (Norwich, ca. 1560 - Londen, 3 september 1592) was een Engels schrijver ten tijde van Elizabeth I. Hij was daarnaast een bekend bohemien en genoot grote populariteit vanwege zijn exuberante levenswijze.

Greene studeerde in Cambridge en behaalde daar zijn mastersgraad in 1583. In 1588 verwierf hij ook een M.A. van de Universiteit van Oxford. Hij was immer trots op zijn intellectuele capaciteiten en behoorde tot de schrijversgroep die bekend werd als de University wits. Met zijn vrienden Thomas Nashe en George Peele reisde hij door Frankrijk en Italië. Hij trouwde in 1585, gaf grote sommen geld uit die aan zijn vrouw behoorden, verliet haar vervolgens en trok naar Londen. Daar leefde hij zeven jaar lang een uitbundig leven, tot hij uiteindelijk in armoede overleed, kennelijk aan de gevolgen van een overvloedige maaltijd van zure haring en rijnwijn in het gezelschap van Thomas Nashe.

Gezien zijn levenswijze was Greene uitzonderlijk productief als sch…Lees verder op Wikipedia