Boek Nederlands

Een dame in Kislovodsk en andere Russische vertellingen

Een dame in Kislovodsk en andere Russische vertellingen

Behalve auteur van grote, panoramische romans is Pieter Waterdrinker een begenadigd schrijver van korte verhalen. Een dame in Kislovodsk is een selectie uit de bundels Kaviaar en ander leed, Montagne Russe en De correspondent, die Waterdrinker de afgelopen jaren schreef. Tevens zijn er verhalen opgenomen die niet eerder werden gebundeld.
Waterdrinker verhaalt onder andere over de hilarische
Onderwerp
Rusland
Titel
Een dame in Kislovodsk en andere Russische vertellingen
Auteur
Pieter Waterdrinker
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, © 2018
416 p.
ISBN
9789038806037 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Genadeloos en toch liefdevol

Verhalen. Pieter Waterdrinker is een Nederlander met een Russische ziel. Dat bewijst hij ten volle in de verhalenbundel Een dame in Kislovodsk en andere Russische vertellingen.

Na het succesrijke Tsjaikovski­straat 40 publiceert Pieter ­Waterdrinker (56), een Nederlands schrijver en journalist gestationeerd in hartje Rusland, een verhalenbundel. Een dame in Kislovodsk en andere Russische vertellingen bevat 25 verhalen, waarvan sommige al eerder werden gepubliceerd in bloemlezingen en tijdschriften.

Waterdrinker steekt niet onder stoelen of banken dat hij de journalistiek slechts om den brode bedrijft en dat zijn hart eigenlijk bij de literatuur ligt. In zijn journalistieke werk is overigens moeiteloos de geraffineerde hand van de schrijver te herkennen. Elk verhaal in zijn nieuwe bundel is een wereld op zich, de hoofdpersoon is niet zelden de auteur zelf in zijn hoedanigheid van journalist en het onderwerp vertrekt vaak uit een journalistieke opdracht, bijvoorbeeld een interview of een reisreportage.

Waterdrinker ontmoet nazaten van dode schrijvers. Hij laat de zoon van Nabokov het boek Pnin, dat hij uit de dorpsbibliotheek heeft ges…Lees verder