Boek
Nederlands

De magische pen

Nadja Van Sever (auteur), Lucie Georger (illustrator)
+1
De magische pen
×
De magische pen De magische pen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mats is dyslectisch. Zijn klasgenootjes en zelfs de juf pesten hem daarmee. Dan vindt Mats een pen met magische krachten, die ervoor zorgt dat hij foutloos kan schrijven én dat alles wat hij opschrijft ook echt gebeurt.
Extra onderwerp
magie, schoolleven
Titel
De magische pen
Auteur
Nadja Van Sever
Illustrator
Lucie Georger
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
97 p. : ill.
ISBN
9789044818604 (hardback)

Besprekingen

Mats heeft het niet gemakkelijk op school; hij heeft dyslexie. Eén blik op zijn blad en de letters beginnen door elkaar te dansen. Bovendien wordt hij gepest, vooral door Daan en Andreas, de lievelingetjes van de juf, maar ook door juf Flamboria zelf. Gelukkig is Lizzy er nog. Ze is Mats’ beste vriendin en ze steunt hem door dik en dun. Als Mats op een dag in het bezit komt van een bijzondere pen, ontdekt hij tot zijn verbazing dat hij foutloos kan schrijven én dat hij de meest bizarre dingen kan laten gebeuren in de klas. Zou dit het einde kunnen betekenen van al zijn problemen? Dit leuke boek is tot stand gekomen dankzij een groot lees- en schrijfbevorderingsproject op de lagere school. De samenwerking tussen de auteur en de kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar (groep drie tot acht) geeft dit verhaal een extra dimensie. De humor en de korte hoofdstukken, in combinatie met de fantasierijke tekeningen van kinderen, afgewisseld met de mooie illustraties van Lucie Georger, mak…Lees verder

Over Nadja Van Sever

Nadja Van Sever (Tervuren, 6 maart 1965) is een Belgische schrijver van jeugdboeken. Van Sever is onderwijzeres in de Gemeentelijke Basisschool van Tervuren. Ze geeft ook lezingen op maat voor kinderen.

Haar eerste boek, De magische pen, heeft ze samen met alle leerlingen van de school gemaakt. Het is het resultaat van een groot lees- en schrijfbevorderingsproject. Door het voorlezen aan kinderen merkt ze wat hen boeit en het zorgt ervoor dat haar boeken aanleunen bij de leefwereld van de jeugd. Ze schrijft steeds boeken rond maatschappelijke thema's zoals leerstoornissen, discriminatie of over de vluchtelingenproblematiek.

Bibliografie

  • 2013 - De magische pen
  • 2015 - Het gelaarsde varkentje
  • 2016 - Een koekje van eigen deeg
  • 2017 - Fien is een vijfhoekje
  • 2018 - Weg met de juf
  • 2019 - Samen op de vlucht
  • 2020 - Het ge…Lees verder op Wikipedia