Boek
Nederlands

De wereld van David Walliams : dingenboek

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Quentin Blake (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tips om te doen of je slaapt, of leer tekenen als Tony Ross of doe de vervelende broer-en zustest. Doeboek met opdrachten, quizzen, feiten en grappige weetjes rondom de boeken van David Walliams (van o.a. Meneer Stink). Met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Titel
De wereld van David Walliams : dingenboek
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross Quentin Blake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world of David Walliams : book of stuff
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
79 p. : ill.
ISBN
9789044835755 (paperback)

Besprekingen

‘De waanzinnige tandarts’, ‘Broodje Rat’ en ‘Meneer Stink zijn drie willekeurige titels van boeken van David Walliams. Bij zijn boeken is er nu dit ‘dingenboek’ verschenen. Het bevat een bonte verzameling grapjes, feitjes en (nutteloze) weetjes over zijn boeken en personages met o.a. een Broodje Rat-quiz, een strip over Joe Biljoen en de onuitstaanbare larventweeling, voorwerpen die in de allerstinkerigste baard van Meneer Stink terechtkwamen en een tekenopdracht: pimp oma’s wagentje. De bekende illustratoren Tony Ross en Quentin Blake maken hun naam en faam volledig waar: uitbundigheid, vrolijkheid en geestigheid zijn terug te vinden in de kleurrijke, cartooneske illustraties. Daarnaast enkele screenshots van boekverfilmingen. De antwoorden staan achterin. Afsluitend worden suggesties gegeven voor wat je met het boek kunt doen als het uit is: gebruiken om een wiebeltafeltje recht te zetten, versnipperen in de kattenbak of er een yogamat voor een eekhoorn van maken. Je kunt het uiter…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in 'Walliams'.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties