Auteurslezing Schrijfbroeders : Mattijs Deraedt en Tijl Nuyts in gesprek over Brussel en poëzie

Mattijs Deraedt en Tijl Nuyts groeien beiden op in West-Vlaanderen. Allebei schreven ze poëzie. Dat schept een band! Ze lazen en bespraken elkaars verzen – en dat zijn ze blijven doen, ook toen ze beiden naar Brussel verhuisden, een stad die een belangrijke rol ging spelen in hun werk. Op donderdagavond 1 december zetten de schrijfbroeders het gesprek verder in de bibliotheek van Vorst. Een avond over schrijven in de grootstad, doorspekt met gedichten over halsbandparkieten in het Park van Vorst en onverwachte ontmoetingen op tram 25

Mattijs Deraedt (1993, Kortrijk) is dichter en poëzieredacteur bij het literaire tijdschrift Kluger Hans en woont in Vorst. In 2020 bracht hij zijn debuutbundel De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan uit bij Poëziecentrum. Het jaar daarop stond de bundel op de shortlist van De Grote Poëzieprijs. Hij studeerde Schrijven aan het RITCS en publiceerde onder meer in Het Liegend Konijn, De Revisor, Deus Ex Machina, Poëziekrant en Tirade.

https://www.mattijsderaedt.be/

Tijl Nuyts (1993, Istanbul) woont in Schaarbeek en is eindredacteur poëzie van het literaire tijdschrift Kluger Hans. Zijn poëziedebuut Anagrammen van een blote keizer (Uitgeverij Polis, 2017) werd in 2017 genomineerd voor de C. Buddingh’-Prijs. De opvolger Vervoersbewijzen (Wereldbibliotheek, 2021) werd bekroond met de Herman de Coninckprijs 2022 en werd genomineerd voor de shortlist van De Grote Poëzie Prijs 2022. Tijl maakt deel uit van Versopolis, een Europees poëzieplatform dat opkomend Europees poëzietalent promoot.

https://www.tijlnuyts.be/

Bezoekers worden tijdens het salongesprek getrakteerd op een hapje en drankje. 

Schrijf je in via het formulier hieronder!

Mattijs Deraedt en Tijl Nuyts
Inschrijvingsformulier
(onze website, nieuwsbrief, facebook, flyer, via een kennis ...)