Auteurslezing Hind en Fatima-Zahra Eljadid

Een spoken word performance met live illustraties in het bibsalon.

 

Wij verwachtten jullie om 10u in de bib voor een koffie, een glaasje bubbels en croissant.

Daarna verwelkomen we de zussen Hind en Fatima-Zahra Eljadid. Zij maakten samen het boek 'Kruimeldief'. Zij brengen een performance van hun werk, en gaan daarna met elkaar in gesprek.

Een ziekte verteert het lichaam van de moeder van Hind en Fatima-Zahra Eljadid. Het is een traag en pijnlijk aftakelingsproces en het komt bovenop de vechtscheiding van haar agressieve ex-man, en bovenop de angst en de armoede. Kruimeldief is een poëtische maar ook rauwe elegie over moederkeszalf, afscheid nemen, terugblikken en herinneren. Maar ook over witte gangen, liefdeloze lakens en … zusterliefde.

Hind Eljadid (28j) is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Voor haar performatieve woordkunst won ze verschillende awards waaronder de VanDale spoken award in 2017, de BILL-award in 2018, de emancipatieprijs van VOEM in 2019, de El Hizrja literatuurprijs in 2020, ...  Ze schreef in 2021 met haar debuut 'KRUIMELDIEF' het leven van haar en haar zus neer. Met haar kritische gedachtegang verovert ze woord per woord de literaire wereld.

Fatima-Zahra Eljadid (29 j) is illustrator, kunstschilder en Stop-Motion animator uit Antwerpen. In 2021 Illustreerde ze het boek 'KRUIMELDIEF' en werkt gaandeweg aan haar eigen comicreeks en Graphic Novel.

Schrijf je in via het formulier hieronder!

hind en fatima-zahra eljadid
Inschrijvingsformulier
(onze website, nieuwsbrief, facebook, flyer, via een kennis ...)