Activiteiten

Zomerbib

caravan

Wanneer? Woensdag (14u-18u) en zaterdag (10u-14u) van 23 juni tot en met 14 augustus.

Voor wie? Iedereen is welkom.

Kom onze pop-up zomerbibliotheek ontdekken. 

Vertelspel (tijdelijk online)

Wanneer? Zaterdag 9/06, van 11u30 tot 12u30

Voor wie? Families, kinderen tussen de 4 en 7 jaar

Elke maand kan je komen luisteren naar de knotsgekke verhalen van Hilde Rogge. Tijdens haar verhalen trekken we van hier naar daar, van ginder tot wie weet waar...

Hélaba theateratelier (VOLZET)

Het mysterie van het moeras

Wanneer? 12 juli t.e.m. 16 juli (van 13u30 tot 16u30)

Voor wie? Kinderen van 10 tot 12 jaar

Een week lang vanuit je eigen verbeelding theater ontdekken en spelen met Larf! (o.l.v. Frederika del Nero K.A.K. collectief). 

Zomerkamp

Een zomerkamp in onze bib

Wanneer? 23 augustus t.e.m. 27 augustus (van 9u tot 16u)

Voor wie? Kinderen van 8 tot 10 jaar

Een leuk zomerkamp in de bib rond taal- en leesplezier! In de voormiddag spelen we taalspelletjes, maken we knutselwerkjes en praten we over de mooiste boeken in de bib. In de namiddag leven we ons uit met sportactiviteiten in GC Ten Weyngaert. 

Conversatietafels

conversatietafels online

Wanneer? Elke vrijdagavond ben je van 18u t.e.m. 19u30 welkom op onze wekelijkse gesprekken. (Niet op feest- en vakantiedagen.) In september start een nieuwe reeks.

Voor wie? Volwassenen die Nederlands willen leren (Hoewel je best al wat Nederlands kan, maakt het niet uit welk niveau je hebt.

Wil je op een gezellige manier je Nederlands verder oefenen en nieuwe mensen leren kennen in Vorst? Je beslist helemaal zelf waarover je praat en er is steeds een begeleider aanwezig. 

Hallo Nederlands

Hallo Nederlands

Wanneer? Doorlopend op afspraak

Voor wie? Volwassenen die Nederlands willen oefenen

Wil je van thuis uit je Nederlands oefenen? Houd jij van babbelen aan de telefoon? Schrijf je dan in voor Hallo Nederlands!

Boekenclub Boekzinneke

2 kinderen lezen een stapel boeken

Wanneer? Woensdag 16/06, van 13u30 tot 15u30

Voor wie? Kinderen in het 4e, 5e en 6e leerjaar

Word VIP in onze Bib! We lezen elke maand een boekentopper uit de bibliotheek. Nadien komen we samen om het boek te bespreken en er een leuke knutselopdracht rond te maken.

Vorst feest !

Vorst feest! 2021

Wanneer? Zondag 4 juli. 

Voor wie? Iedereen is welkom.

Start de zomer op een bijzondere en mysterieuze plek! Welkom op zondag 4 juli 2021 in het Jacques Brelpark (Kersbeeklaan – ter hoogte van nr 272) voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Gezocht: vrijwilligers!

Onze bib beschikt over een enthousiast team vrijwilligers, bijvoorbeeld om de conversatietafels te begeleiden. Wil jij je ook graag inzetten als vrijwilliger voor Bib Vorst? Spreek ons aan in de bib of stuur een mailtje naar bibliotheek@vorst.brussels. Dan bekijken we samen hoe jij je talenten kan inzetten.